AVARA KIRKKO

TAMPEREEN HIIPPAKUNTA

Kristuksen kirkko kuuluu kaikille

VALIKKO

Matleena Kallinen

32v | FM, tiimivalmentaja

Kotiseurakunta
Tampereen Tuomiokirkkoseurakunta
Yhteystiedot
matleena.kallinen@gmail.com
110
Äänestysnumero kirkolliskokousvaalissa
25
Äänestysnumero hiippakuntavaltuuston vaalissa

Esittely

Moi! Olen Kallisen Matleena, 32-vuotias Kajaanista kotoisin oleva, Tampereelle jo yli 10 vuotta sitten asettunut filosofian maisteri, tiimivalmentaja ja Tampereen Tuomiokirkkoseurakunnan seurakunnan luottamushenkilö. Olen ollut aktiivisesti mukana seurakunnan toiminnassa aivan lapsesta alkaen ja tehnyt myös töitä paljon seurakunnissa isosena, kirkko-oppaana ja vahtimestari-suntiona. Haluan olla mukana kehittämässä kirkkoa ja vahvistamassa sen asemaa toivon tuojana ja välittäjänä.

Hengellisesti olen eniten kotonani hiljaisuuden liikkeessä, Sinapinsiemen ry:ssä ja Taizé-piireissä. Luottamushenkilökokemusta minulle on karttunut muun muassa Kajaanin ja Tampereen seurakunnista (Kajaanissa kirkkoneuvostosta ja taloudellisesta jaostosta, Tampereelta Tuomiokirkkoseurakunnan seurakuntaneuvostosta, yhteisestä kirkkovaltuustosta ja yhteisestä kirkkoneuvostosta), Kajaanin Nuorisovaltuustosta, ainejärjestön hallituksesta, Vihreiden Nuorten paikallisjärjestön hallituksesta sekä Sinapinsiemen ry:n hallituksesta.

Kirkolla on yhteiskunnassamme merkittävä asema, merkittävät varat ja mahdollisuus tehdä todella paljon hyvää ihmisille ja ympäristölle. Haluan työskennellä sen eteen, että taistelemme yhdenvertaisuuden ja tasa-arvon puolesta, puolustamme ihmisoikeuksia ja olemme ympäristön suojelussa edelläkävijöitä.

Yksi suurimmista haasteista tämän hetken kirkossa on tietenkin jäsenistön väheneminen ja etenkin nuorten ja nuorten aikuisten, eli milleniaalien ja z-sukupolven sitoutumattomuus kirkkoon. Nuorten vaikuttamismahdollisuuksia kirkon parissa on aloitettu kehittämään hyvin. Tulevalla kaudella tulee varmistaa, että nuorten vaikuttajaryhmiä kuunnellaan aidosti, rohkaistaan toimimaan ja osallistetaan kehitysprojekteihin, eikä vain pakon edessä anneta läsnäolo- ja puheoikeutta ilman oikeita vaikutuksia. Kirkon on myös toimittava uskottavasti lähimmäisenrakkauden periaatteiden mukaan. Kirkon on oltava aidosti ihmisten tukena, näyttämässä esimerkkiä mm. ihmisoikeuksien puolesta taistelussa ja ekokriisin torjumisessa. Kirkon on uskallettava olla rohkeasti vähemmistöjen ja sorjettujen puolla, ottaa kantaa ajankohtaisiin asioihin ja panostaa turvallisemman tilan periaatteiden laittamiseen käytäntöön kirkon tapahtumissa ja virtuaalisissa tiloissa.

Miksi olen ehdolla kirkolliskokoukseen ja hiippakuntavaltuustoon?

Ehdokkaamme
kirkolliskokousvaalissa
Ehdokkaamme hiippakuntavaltuuston vaalissa