AVARA KIRKKO

TAMPEREEN HIIPPAKUNTA

Kristuksen kirkko kuuluu kaikille

VALIKKO

Tuomas Kauppinen

30v | Osallisuuskoordinaattori

Kotiseurakunta
Tampereen tuomiokirkkoseurakunta
Yhteystiedot
0407742740, kauppinen.tuomas@gmail.com
112
Äänestysnumero kirkolliskokousvaalissa
27
Äänestysnumero hiippakuntavaltuuston vaalissa

Esittely

Moi!
Mä oon Tuomas Kauppinen, 30-vuotias kasvatustieteiden ja teologian opiskelija Tampereelta ja oon ehdolla kirkolliskokous- ja hiippakuntavaltuustovaaleissa! Työskentelen tällä hetkellä Lasten ja nuorten keskuksessa osallisuuskoordinaattorina – töitteni ydin on saada erityisesti nuorten ja nuorten aikuisten ääni kuulumaan kirkossa entistä vahvempana. Tätä samaa haluan päästä edistämään nyt myös kirkolliskokousedustajana.

Omat hengelliset juureni löytyvät vankasti Suomen Lähetysseuran nuorisotyöstä. Suomen Lähetysseuran lisäksi nuorisotyötä olen päässyt tekemään kausityöntekijänä niin Lempäälän kuin Vesilahdenkin seurakunnissa – ajatusta ja otetta nuorisotyöstä löytyy siis sekä seurakunnan kuin järjestöjenkin puolelta. Mulla on laajaa vaikuttamiskokemusta myös kirkollisen kentän ulkopuolelta, esimerkiksi Suomen nuorisoalan kattojärjestö Allianssin ja Tampereen ylioppilaskunta TREYn hallituksista.

Melko myrskyisä kirkolliskokous tarvii tulevaksi neljäksi vuodeksi sinne ihmisiä, jotka uskaltavat ottaa kantaa ja pitää edustamiaan asioita esillä, mutta samalla kuunnella ja kunnioittaa muiden mielipiteitä. Minulle vaikuttajana ensisijaisen tärkeää on osallistaa ihmisiä päätöksentekoon laajasti ja monipuolisesti. Haluan toimia ratkaisukeskeisesti, kuitenkin erilaisia ajatuksia kunnioittaen ja kuunnellen. Paras lopputulos saadaan aikaan dialogissa ja keskinäisessä kunnioituksessa. On tärkeää, että päätöksenteossa annetaan tilaa keskustelulle ja pohdinnalle – samalla on kuitenkin tehtävä rohkeasti päätöksiä ja viedä asioita tavoitteellisesti eteenpäin. Repimällä ja raastamalla kirkon tulevaisuus ei ole kovinkaan valoisa.

Nuorten osallisuuden lisäksi ratkaistavia asioita löytyy valtavasti: kirkon hallintoa tulee keventää, jotta tulevaisuudessa vähenevät varat kohdentuvat järkevästi; vapaaehtoisten roolia kirkossa tulee kasvattaa, jotta toiminta voi pysyä aktiivisena resurssien pienentyessä; demokratiaa tulee lisätä tekemällä äänestämisestä helpompaa ehdolle asettumisesta avoimempaa. Kirkolliskokouksen äänestäminen tulisi myös avata kaikille kirkon jäsenille.

Jos heräsi mitään kysyttävää tai haluat muuten keskustella vaaleista ja mun ajatuksista liittyen niihin, ota rohkeasti yhteyttä joko tästä sähköpostista tai numerolla 0407742740

Miksi olen ehdolla kirkolliskokoukseen ja hiippakuntavaltuustoon?

Ehdokkaamme
kirkolliskokousvaalissa
Ehdokkaamme hiippakuntavaltuuston vaalissa