Katariina Kojo

28v | Yhteiskuntatieteiden maisteri

Tampereen Harjun seurakunta

Olen Katariina Kojo, 28-vuotias tapakristitty Tampereen Harjun seurakunnasta. Olen tuore yhteiskuntatieteiden maisteri ja vauvan äiti. Olin vajaan vuoden Tampereen yhteisessä kirkkovaltuustossa ja Tuomiokirkkoseurakunnan seurakuntaneuvostossa, mutta jouduin muuton vuoksi luopumaan paikoistani loppuvuonna. Lisäksi toimin järjestöissä ja vihreän politiikan taustajoukoissa.

Kirkon toiminta on minulle etäistä. Olen ehdolla, koska mielestäni myös meidän epäaktiivisten jäsenten äänen tulee kuulua kirkon päätöksenteossa. Toinen motivaattori on suuttumus kirkossa vallalla olevaa konservatiivisuutta kohtaan. Kirkko kuuluu kaikille – esimerkiksi seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen syrjinnästä ja sen hiljaiseksi hyssyttelystä pitää päästä eroon.

Kirkon pitää paremmin pystyä puhuttelemaan kaltaisiani, nuoria aikuisia, jotka haluavat kuulua kirkkoon sen tekemän työn vuoksi. Jotka ehkä uskovat, mutta eivät välttämättä kirkon opin mukaisella tavalla. Jotka eivät osallistu toimintaan, tai ehkä käyvät toisinaan vaikka joulukirkossa. Meitä on kirkon jäsenistä suuri osa, ja meille kirkkoon kuulumisen pitäisi näyttää mielekkäältä. Jatkuva keskustelu siitä, saako vähemmistöjä tai naisia syrjiä, on luotaantyöntävää. Miksi kuulua organisaatioon, joka ei uskalla sanoa, että hengellisen väkivallan vähemmistöjä kohtaan on loputtava? Haluan olla mukana korostamassa sitä, että kirkko voi olla liberaali, radikaali ja välittää jokaisen hyvinvoinnista. Tämän edistämiseksi tärkeintä on saada vaikuttamisen paikoille riittävän paljon päättäjiä, jotka uskaltavat katsoa eteenpäin.

Miksi olen ehdolla kirkolliskokoukseen?