Pia K. Lehtinen

51v | työtön teologi

Tampereen Eteläinen seurakunta
Pähkinämäenkatu 5c16, 33840 Tampere 0440223702 piuskatharos@gmail.com

Olen paljasjalkainen tamperelainen ja perheeseeni kuuluu äiti ja isoveli. Veljeni asuu jo omillaan ja itse asustelen äitini kanssa ja auttelen arkisissa askareissa.

Olen koulutukseltani teologian maisteri Itä-Suomen Yliopistosta ja aikaisemmassa elämässäni olen opiskellut Tampereen yliopistossa hallintotiedettä pääaineenani kunnallisoikeus. Teologian opinnäytteenä kirjoitin esimiehen roolista seurakunnan työhyvinvointiin. Olen nyt maallikkoehdokkaana, koska en ole saanut virkaa ja sen myötä vihkimystä.

Olen lapsuudestani asti ollut kotiseurakuntani vapaaehtoisena erilaisissa toiminnoissa. Minua huolestuttaa seurakuntalaisten kokemus kirkon byrokraattisuudesta ja että se ei enää ole palveleva kirkko. Rahat kelpaa mutta mitä saa vastineeksi. Minua myös huolestuttaa se, että suvaitsemattomuus tuntuu olevan joissakin kirkon instanseissa melkein pääsääntö kuin normi. Kirkon rakenteiden tulee muuttua uudelleen kaikkia seurakuntalaisiaan palvelevaksi ja kuuntelevaksi. Operatiiviset toimet luovat paikallisseurakunnat mutta kirkolliskokous ja hiippakuntavaltuusto luovat raamit.