Ville Vuolanto

52v | FT, yliopistonlehtori

Tampereen Eteläinen seurakunta
ville.vuolanto@tuni.fi

Olen Ville Vuolanto, viisikymppinen veisulainen Tampereen eteläisestä seurakunnasta. Opetan yliopistolla historiaa ja latinan kieltä, ja tutkin lapsuuden, toivon, sekä varhaiskristillisyyden historiaa. Harrastan lukemista, lapinvaelluksia, sienestystä, vanhaa musiikkia sekä kuvataiteita. Herätysliiketaustaa minulla ei ole, mutta opiskeluaikoinani toimin kristillisessä opiskelijatyössä sekä ekumeenisessa liikkeessä. Tällä hetkellä olen Tampereen yhteisen kirkkoneuvoston, yhteisen kirkkovaltuuston sekä seurakuntaneuvoston jäsen.

Kirkon suurin haaste on jäsenten vieraantuminen sen toiminnasta. Lääkkeeni tähän on terävä mutta lempeä kristillisyys. Oikeudenmukaisuuden edistäminen, sorrettujen puolelle asettuminen sekä ympäristönäkökulman huomioiminen toiminnassa on keskeistä. Olen toiminut 90-luvulta alkaen seksuaalivähemmistöjen oikeuksien puolesta kirkossamme, ja tätä työtä haluan jatkaa. On myös tärkeää uudistaa kirkollista kielenkäyttöä eri tasoilla – kirkon viestin pitää kaikua arjen keskellä. Kirkollisia rakenteita (byrokratiaa! vaaleja!) on yksinkertaistettava, ja maallikoita on saatava rooleihin, joissa he pystyvät käyttämään asiantuntemustaan ja taitojaan kirkon hyväksi.