AVARA KIRKKO

TAMPEREEN HIIPPAKUNTA

Kristuksen kirkko kuuluu kaikille

VALIKKO

Kaisa Karema

30v | Seurakuntapastori

Kotiseurakunta
Akaa
Yhteystiedot
kaisa.karema@gmail.com
2
Äänestysnumero hiippakuntavaltuuston vaalissa

Esittely

Olen äiti, vaimo, pappi, lypsykarjatilan emäntä, reservin korpraali, partionjohtaja.

Teologian maisteriksi valmistumisen jälkeen olen työskennellyt kasvatustyöntekijänä ja pappina Somerolla. Papiksi minut on vihitty Tampereella toukokuussa 2018. Someron jälkeen olen pappeillut Akaassa ja Vesilahdessa.

Partiossa olen toiminut vapaaehtoisena johtajana jo toistakymmentävuotta. Tätä kautta olen nähnyt vapaaehtoisuuden mahdollisuudet ja voiman. Tiedostan, kuinka haastava nykyään vapaaehtoisia on saada, saati pitää mukana toiminnassa. Elämäntilanteet vaihtelevat, itsekin kolmen lapsen äitinä en enää ihan joka viikonloppu metsään ehdi yöpymään.

Nyt pienen seurakunnan pappina luulen nähneeni jo tulevaisuuden kirkkoa. Täytyy tehdä asioita, jotka eivät oman koulutuksen ja työn ydinosaamiseen kuulu, jotta asiat saadaan hoidettua. Yhteistyö luottamushenkilöiden ja seurakuntalaisen kanssa täytyy hoitaa mutkattomalla ja ihmisläheisellä tasolla. Oma kokemukseni on, että mitä pienempään paikkaan jumalanpalvelusta menen pitämään, sitä enemmän väkeä on paikalla. Välillä hankala maastokaan ei ole este, seurakuntalaisia tulee kivikkoistenkin polkujen päähän.

Haluaisin, että tulevaisuudessa pienen seurakunnan ei tarvitsisi tehdä kaikkea hallintoa itse. Toisaalta ajattelen, että pienemmissä seurakunnissa on mahdollista tuntea ihmiset paremmin ja sitä kautta toimia heidän kanssaan mahdollisimman luontevasti ja tarkoituksenmukaisesti. Toiminnan täytyy pysyä lähellä seurakuntalaista, jotta ihmisillä on pienemmilläkin paikkakunnilla edelleen syy kuulua kirkkoon.

Miksi olen ehdolla hiippakuntavaltuustoon?

Ehdokkaamme
kirkolliskokousvaalissa
Ehdokkaamme hiippakuntavaltuuston vaalissa