Hanna-Leena Kevätsalo-Vuorio

43v | johtava kappalainen

Hämeenlinnan-Vanajan seurakunta

Tervehdys Hämeenlinnasta!

Olen johtava kappalainen Hämeenlinna-Vanajan seurakunnasta. Elämäni tärkeimmät asiat löytyvät kotoa, jossa iltapalapöytään istuu kolme lasta, puoliso ja pöydän alla herkkuja kärkkyy perheemme kääpiöluppakorva.

Vaaleja ajatellessa mielessäni pyöri kirkon tulevaisuus. Innostun ja hämmennyn yhä uudelleen kirkon monimutkaisesta hallinnosta ja koen vahvaa kutsumusta edistää muutosta hallinnon rakenteissa. Minua kiehtovat tulevaisuuden kirkon ratkaisut, joilla mahdollistetaan seurakuntien paikallisuus sekä toimintakyky. Minulle tärkeitä arvoja ovat yhdenvertaisuus, oikeudenmukaisuus ja avoimuus.

Papiksi minut vihittiin Loppiaisena 2007 Tampereen hiippakuntaan seurakuntapastoriksi Akaaseen. Tämän jälkeen olen toiminut Hämeenlinna-Vanajan seurakunnassa oppilaitostyössä ja viimeiset vuodet johtavana kappalaisena. Vapaa-ajalla minut löytää kuuntelemasta kirjaa hiihtoladulta tai ryhmäliikuntatunnilta.

Kirkon hallinnosta minulla on kokemusta, luottamushenkilönä (kaksi kautta kirkkovaltuutettuna Ulvilassa), nyt hiippakuntavaltuustossa, aikanaan toimin vaikuttajana NAVI-ryhmässä. Työssäni paikallisseurakunnan ja yhtymän hallinto ovat tulleet tutuiksi.