Kimmo Reinikainen

55v | Kirkkoherra

Hämeenlinna-Vanaja evl
040-8049330, kimmo.reinikainen@evl.fi

Olen Kimmo Reinikainen, Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan kirkkoherra. Puoliso ja kahden aikuisen lapsen isä sekä ylpeä yksinkertainen vaari. Urheilun, hyvän ruoan ja seuran ystävä.
Olen toiminut seurakunnan johdossa Nokialla, Ylöjärvellä ja Hämeenlinnassa reilun kolmentoista vuoden ajan. Johtamisajattelu ja strateginen kehittäminen on kiinnostanut aina ja innoittaa edelleen. Peruskysymykseni on, miten kirkon valtava armon sanoma pystytään välittämän tämän päivän arjessa tavallisten ihmisten tietoisuuteen?
Ensi kauden kirkolliskokouksen tärkein asia on saattaa alulle seurakuntien rakenneuudistus. Resurssit pitää suunnata tehokkaamin toimintaan. Rakenteen täytyy varmistaa toiminta kattavasti eri kokoisissa seurakunnissa. Olisiko jo hiippakuntamallin aika? Rakenteen tulee tukea niitä positiivisia kehittämishankkeita, joita kirkossa on meneillään (mm. milleniaalit, polku). Keskushallinnon rakenneuudistusta pitää jatkaa.
Puhe kirkossa tulee suunnata taas keskeisiin kysymyksiin. Virkakysymys ei voi enää olla keskustelunalaista, ja eettismoraalisiin kysymyksiin on jo nyt tarjolla rakentavia ratkaisuvaihtoehtoja. Ympäröivä yhteiskunta huutaa kirkolta selkärankaista kestävää tasa- ja ihmisarvon puolustusta. Kestävän kehityksen teemat ovat kirkolle perustaa, ensimmäisen uskonkappaleen elämistä todeksi.
Kirkolla on tilausta arvokeskustelijana ja armon esilläpitäjänä. Uskon keskeiset elementit ovat seurakunnan arjessa haluttuja ja tarpeellisia asioita. Ihmiset kaipaavat keskustelua jumalayhteydestä ja puhetta Kristuksen merkityksestä. Uskonnollisuuden kysymyksiin voidaan vastata ihmistn kielellä, toimituskirjojen uudistustyö on tarpeen aloittaa.